Maydanozun Göze Faydaları

Berk Optik, Göz için Faydalı Yiyecekler

Maydanozun Göze Faydaları

Salatalarınızı, yemeklerinize lezzet katan yeşillikler… Antioksidan zengini, bol lifli, vitamin ve mineral depoları… Uzmanlar tarafından bolca tüketilmesi tavsiye edilen yeşil yapraklı sebzelerden maydanozun, böbrekten ağız sağlığına kadar pek çok faydası bulunuyor. Maydanoz suyu da maydanozun kendisi kadar etkili! Maydanoz, içeriğindeki beta karoten sayesinde ileri yaştaki kişilerde retina sağlığını koruyor. A vitaminin iyi kaynağı olan maydanoz göz sağlığını koruyucu etki gösteriyor.

Maydanoz deyince bağışıklık sistemini akla geliyor. İçeriğindeki A, C, K vitaminleriyle folat, bağışıklık sisteminizi güçlendirirken, A vitamini lenfosit ve beyaz kan hücreleri üzerinde doğrudan etkilidir. Klorofil içeren maydanoz, anti bakteriyel anti mantar özelliklere sahiptir. Ayrıca, ciddi bir hastalığın nedeni olmadığı takdirde mide bulantısına iyi gelir ve karaciğeri zehirli maddelerden temizlemek için yardımcıdır.

Maydanozu tüketmenin de bir sınırı olmalı. Çünkü fazla tüketildiğinde sağlık problemleri görülebiliyor. 10 sap maydanoz C vitamini ihtiyacının yarısını karşılıyor. 60 ml'den fazla maydanoz suyu içmemeye dikkat edilmelidir.

Etiketler: Berk Optik, Göz için Faydalı Yiyecekler
Ekim 18, 2024
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR