Güneş Gözlüğünün Orjinal Olduğu Nasıl Anlaşılır?

Berk Optik, Güneş Gözlüğü

Güneş Gözlüğünün Orjinal Olduğu Nasıl Anlaşılır?

Görme yetisini sağlayan gözlerimize taktığımız gözlükler, kaliteli ve bilinen bir yerden alınmadıysa gözlerinizi bozabilir, ileriye dönük rahatsızlıklar verebilir. Bu yüzden satın alıp kullandığınız güneş gözlüklerinin orjinal ve kaliteli olması gerekmektedir. Sahte gözlükler gözlere zarar vermektedir. Peki, sahte güneş gözlüğü nasıl anlarız? Bunu anlamanın bir çok yolu bulunmaktadır.

Satın alacağınız gözlüğün piyasası normalde yüksek fiyatta ise ama satın alacağınız kişi bunu size çok ucuza sağlıyorsa, alacağınız gözlüğün orijinalliğin de bir sıkıntı olma ihtimali çok yüksektir.

Sahte olan bir güneş gözlüğünün kalitesi dikkatli incelenince mutlaka bir kaç noktadan anlaşılır, kulak arkası terminali, burun plaketi, camların yazıları, sap içi yazıları. Örneğin Rayban güneş gözlüklerinde gözlüğün cam bölgesinde RB şeklinde oyulmuş ya da lazerle yazılmış bir Rayban logosu vardır. Bu logo baktığınız gözlükte yoksa o gözlük sahtedir. Yine Rayban'ın gözlük camının üst tarafında da lazerle işlenmiş  Rayban yazısı bulunur. Eğer bu logo camın alt tarafındaysa veya işçilik kötüyse, iyi bir şekilde belirli puntoda değilse gözlük sahtedir.

Orijinal güneş gözlüğü için öncelikle güneş gözlüğünüzü güvendiğiniz satış noktalarından faturalı olarak ve distribütör garanti ve sertifikalı olarak satın almanız önemlidir. Seyyar satıcılardan, benzincilerden, butiklerden veya bu işin ehli olmayan mağazalardan ucuza satın aldığınızı düşündüğünüz güneş gözlüklerinin gözünüzü korumayacağını, yarardan öte zarar verdiğini ve güneş ışınlarını olduğu gibi geçirdiği unutulmamalıdır.


 
Etiketler: Berk Optik, Güneş Gözlüğü
Ekim 23, 2024
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR